2015-12-10 14:58:50• hírek • Kocsis Zoltán

Közel félmilliós bírság a szatmári szórakozóhelyeknek

Közel félmillió lejes bírságot kell(ett) kifizetniük a Szatmár megyei szórakozóhelyeknek, éttermeknek, előadótermeknek a hatóság ellenőrzései nyomán az elmúlt egy hónapban. A hivatalos szervek a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia után igyekeznek bepótolni azt, amit közel két és fél évtizedig elhanyagoltak.

Október 30-án, péntek éjjel a Goodbye to Gravity metalcore együttes koncertje közben keletkezett tűzvészben eddig hatvanan vesztették életüket (58 román, egy olasz és egy török állampolgár) és 184-en sérültek meg. A tragédiát követően a kormány rendeletet adott ki, melynek értelmében a tűzoltóság vezetésével a hatóságok azóta is sorra ellenőrzik a különböző szórakozóhelyeket, vendéglátóipari egységeket, éttermeket, klubokat, mozi-és színháztermeket. Mintegy egy hónappal az ellenőrzések után Szatmár megyében három tucat mustra után egyetlen helyiséget, lokált kellett bezárni. A bírságok összege azonban tetemes.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) beszámolója szerint december 6-ig összesen 36 ellenőrzést tartottak megyeszerte. Ezeken összesen 258 hiányosságot észleltek, a számtalan figyelmeztetés mellett pedig 59 bírságot szabtak ki. Ezek következtében a szórakozóhelyek tulajdonosait, üzemeltetőit 440.000 lejjel bírságolták meg!

Az ISU tájékoztatása szerint egyetelen esetben sem forgott veszélyben a vendégek élete annyira, hogy szükség lett volna a helyiségek bezárására, holott sok esetben a vendéglátóipari egységek tűzvédelmi engedéllyel sem rendelkeztek...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: